Massagevormen

 

Welke massagevorm past bij u? 

 

Welke massage het beste bij u en uw probleem past, wordt bepaald tijdens de intake, waarin we allereerst bespreken, of er klachten of blessures zijn. Echter, niet iedereen heeft een actuele klacht, maar wil graag een massage ter preventie. Ook hiervoor zijn er diverse mogelijkheden.

Indien sprake is van een klacht, wordt er tijdens de intake onderzocht, waaruit het klachtenpatroon bestaat, wat daar mogelijke oorzaken van kunnen zijn en wat we daaraan kunnen doen. Bij deze klachten kijken we naar het individu als geheel. Lichamelijke, mentale en emotionele klachten kunnen daarin worden besproken. In samenspraak maken we daarvoor een plan van aanpak, om u zicht te geven op de oorzaken, om de klachten te verhelpen en u in staat te stellen om zelf de nodige maatregelen te treffen.

 

Sportmassage

(Sport)Massage zorgt voor toename van de bloedcirculatie, toename van aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen, herstel van spierweefsel, versoepeling van spieren en gewrichten ,prikkeling van het zenuwstelsel, lichamelijke en geestelijke ... (lees verder) 

 

massagevormen

Bindweefselmassage

Ons bindweefsel beschermt en verzorgt onze organen. Tevens vormt het de weg, waarlangs onze bloedvaten en zenuwen naar de organen worden geleid. Door de segmentale samenhang tussen zenuwstelsel, bindweefsel, spieren en organen, is behandeling ... (lees verder)

 

Manuele lymfedrainage 

Lymfe is een kleurloze vloeistof die erg belangrijk is voor o.a. de afweerfunctie van ons lichaam en het vervoer van afvalstoffen. Een gebrek aan beweging, stress en ongezonde voeding veroorzaken een ophoping van afvalstoffen die ons vervolgens ziek ... (lees verder)

 

Triggerpointmassage 

Heeft u last van kuitkramp, tintelingen in handen  of  klachten die doen denken aan een tenniselleboog? Voelen spieren stijf aan en wordt dat gevoel pijnlijk als u erop drukt? Grote kans dat  u last heeft van myofasciale triggerpoints ofwel kleine ... (lees verder)

 

KinesiotapenKinesiotapen (elastisch tapen/medical taping) 

Bij Kinesiotapen wordt gebruik gemaakt van elastische katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag. De tape is 140% rekbaar wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar ... (lees verder)

 

 

Ontspanningsmassage 

Bijkomen van de stress van alledag? ... (lees verder)

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. 

 

balc